Ohjeet ja vinkit

Millainen on hyvä painoaineisto?

Ohjeet aineiston valmistukseen

Hyvä painoaineisto on tehty tarkoitukseen soveltuvalla taitto-ohjelmalla kuten Adobe Indesign -ohjelmalla. Word, Excel tai Powerpoint eivät tuota tarkoitukseen soveltuvaa aineistoa. Huolehdi, että aineiston kuvat ovat tarkkoja ja hyvälaatuisia: resoluutioltaan liian pienet kuvat pikselöityvät tulostuksessa. Jos et ole varma miten aineiston valmistat, ota yhteyttä niin me autamme!

Fontit

Suosittelemme Postscript- ja OpenType-fontteja
Fontit pitää olla sisällytettynä kokonaisuudessaan PDF-tiedostoon.

Kuvat

Resoluutio offset / digipainossa 300 dpi
Suurkuvatulosteissa 72–150 dpi

Värimääritykset

Värit prosessiväreinä (CMYK). Mahdolliset PMS-lisävärit aina spot-väreinä Pantone-värikartaston mukaan. Neliväritöissä käytä mustassa tekstissä pelkkää mustaa.

Leikkuuvarat

Sisällytä Offset ja digipainolle 3 mm leikkuuvarat
Suurkuvatulosteille voi jättää 5 mm leikkuuvarat

PDF

Aineiston toimitus mielellään PDF muodossa. Älä käytä PDF:ssä värienhallintaa ja sisällytä leikkuuvarojen mukaiset kulmamerkit aineistoon. Tee PDF sivuittain, ei sivupareittain.

Aineiston toimitus

Lähetä valmis aineisto ohjeineen meille joko sähköpostilla: vammaspaino@vammaspaino.com tai Wetransfer/ Dropbox -palvelulla.

Muista liittää toimituksen oheen tiedot tilaajasta, kappalemäärästä, arkkikoosta, aikataulusta ja mahdollisista muista toiveista kuten jälkikäsittelyistä ja paperista.

Ota yhteyttä

Autamme sinua niin painotöissä kuin aineistonvalmistuksessa

Soita meille, lähetä sähköpostia tai tule käymään